Sávroló Mini Zebra fehér 720-as

7,090 Ft

A megadott méret a vászon szélessége, a szerkezet ettől 4-5 cm-rel szélesebb.
Kategória:

  

Sávroló Mini Zebra fehér 720-as

A sávroló textil

A kétféle szövésű anyagnak köszönhetően tetszőlegesen szabályozható a beáramló fény és a beláthatóság. Anyaga poliészter.

A kezelő

A roló gyöngylánc segítségével működtethető. A gyöngyláncnak köszönhetően egyszerűen és pontosan mozgathatjuk a textilt. A kezelő helye azaz, hogy jobb vagy bal oldalra kerüljön tetszőlegesen választható.

A felszerelés

Felszerelése egyszerű és gyors, akár fúrás nélkül is megoldható, az ablakszárnyra akasztva, vagy öntapadók segítségével. Igény esetén a felszerelés fúrással is történhet. Az egységcsomag minden szükséges alkatrészt és a szerelési útmutatót is tartalmaz.

Oldalfeszítés

Az oldalfeszítő damil a rolót az ablakon fixen tartja, ez igen praktikus lehet bukóablakok esetén, de az ablak nyitásakor is megakadályozza a roló oldalirányú mozgását.

A méret

A sávroló magassága a gyöngyláncos kezelőnek köszönhetően tetszőleges magasságra állítható (maximum a megadott méretig). A szélessége kis ügyességgel akár otthon házilag is rövidíthető. Amennyiben a rolót a keretre szereljük, ügyelni kell a kilincs helyére, nehogy akadályozza a roló mozgatását, valamint arra, hogy a roló néhány centimétert kiáll a keret síkjából. A megadott szélesség méret a vászon szélessége, a szerkezet kb. 4,5 cm-rel szélesebb.

A roletta méretének meghatározása, a szerelés helye szerint

  

Mennyezetre történő szerelés esetén

Szélesség meghatározása: Ha az ablak nincs közvetlenül a sarokban, célszerű az ablaknyíláson minimum 4-4 cm túllógást hagyni.

Magasság meghatározása: Mérjük a plafontól addig,  amíg szeretnénk, hogy érjen a roletta. A textilnek minimum a párkány fölé kell érnie 1-2 cm-rel. A nyíló szárny felett legalább 5 cm-re van szükség, hogy ne akadályozza az ablak vagy ajtó nyitását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalfalra az ablak fölé történő szerelés esetén

Szélesség meghatározása. Ha az ablak nincs közvetlenül a sarokban, célszerű az ablaknyíláson minimum 4-4 cm túllógást hagyni.

Magasság meghatározása: Oldalfali szerelés esetén először a nyílás tetejétől mérjük meg, hogy meddig lógjon le a rolettánk. A textilnek minimum a párkány fölé kell érnie 1-2 cm-rel. Ezután határozzuk meg, hogy hány cm-el kerüljön a roletta a nyílás fölé. A nyíló szárny felett legalább 5 cm-re van szükség, hogy ne akadályozza az ablak vagy ajtó nyitását.

 

 

 

 

 

 

 

A kávába történő szerelés esetén

Szélesség meghatározása: Mérjük le a nyílást, majd vonjunk le 1 cm-t, hogy a szerkezet kényelmesen beférjen. Mivel a webáruházban feltüntetett méretek a vászon szélességét jelentik, és maga a szerkezet 4-5 cm-rel szélesebb, vonjunk le további 5 cm-t a mért méretből.

Magasság meghatározása: Mérjük a nyílás tetejétől addig amíg szeretnénk, hogy érjen a roletta. A textilnek minimum a párkány fölé kell érnie 1-2 cm-rel. A műanyag szerkezet 41, a fém 44 mm, így legalább 5 cm-re van szükség a nyíló szárny felett, ha nem a keretre kerül felszerelésre.

 

 

 

 

 

 

 

Magára a keretre történő szerelés esetén

Szélesség meghatározása: Mérjük le az üveget, majd adjunk hozzá 1-4 cm-t oldalanként. A túllógás meghatározásakor vegyük figyelembe a kilincs helyét, hogy ne akadályozza a roletta fel és lehúzását, valamint, hogy az így megadott vászonszélességnél a szerkezet mérete oldalanként 2,5 -3 cm-rel szélesebb.

Magasság meghatározása: Mérjük a keret azon pontjától ahová a roletta tetejét szánjuk, addig amíg szeretnénk, hogy érjen a roletta. A textilnek minimum a párkány fölé kell érnie 1-2 cm-rel.

Ha a roletta magára a keretre kerül felszerelésre figyelembe kell venni, hogy a szerkezet 55 mm-t kiáll a keret síkjából, ha a káva ennél közelebb van, a nyitást akadályozhatja.